Pogoji poslovanja

Kako naročam?

  • Po elektronski pošti (pošljite elektronsko pošto na naslov info@odjuga.si z zadevo NAROČILO in vsebino naročila; ime artikla, pakiranje, količina in cena. Na koncu dodajte vaše ime, priimek, telefonsko številko, naslov, poštno številko in pošto, kamor vam naročeno lahko dostavimo.
  • V spletni trgovini (spletna stran http://www.odjuga.si).

Kako plačam?
Naročila pod 70 EUR:

  • Z gotovino ob prevzemu pošiljke (v primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi ob prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije).
Naročila nad 70 EUR:
  • Z gotovino ob prevzemu pošiljke (v primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi ob prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije).
  • S predhodnim nakazilom na transakcijski račun (naročeno blago lahko na katerikoli banki ali Pošti Slovenije plačate z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 19100-0010182629 pri DBS. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali predračuna, ki vam ga bomo poslali po prejetju vašega naročila.

Kako mi naročeno dostavite?
Dostavo od ponedeljka do sobote za nas opravlja Pošta Slovenije. Če je naročilo večje od 70 EUR, je dostava po Sloveniji brezplačna. V nasprotnem primeru so stroški poštnine odvisni od teže pošiljke in so določeni s cenikom Pošte Slovenije.

Dobavni rok
Dobavni rok za naročene izdelke je 10 delovnih dni. V primeru, da dobava v tem času ne bo izvedljiva, vas bomo obvestili. Dobavni rok pri plačilu s predhodnim nakazilom na transakcijski račun prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga
Kupljene izdelke lahko v roku 14 dni po prejemu vrnete na naš sedež ali nas o svoji želji pisno obvestite najkasneje v roku 14 dni po prejemu blaga. V tem primeru morate najkasneje v naslednjih 14 dneh blago nepoškodovano tudi vrniti na naš naslov. Izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite račun. Kupnino vam bomo v roku 14 dni vrnili na vaš račun (le tega morate ob vračilu navesti). Edini strošek, ki vas bremeni, je neposredni strošek vračila blaga.

Veljavnost ponudbe
Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Če izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer vas bomo obvestili. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Izjava o varovanju podatkov
V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu se zavezujemo k trajnem varovanju vaših osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.odjuga.si, bodo uporabljeni izključno za lastno evidenco ter pošiljanje računov in naročenih izdelkov.

Odveza odgovornosti
Po svojih najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naši spletni strani. Žal nam včasih podatkov o lastnostih artiklov, rokih dobave ali cenah ne uspe pravočasno spremeniti. V tem primeru vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori
Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko pošljete po elektronski pošti na info@odjuga.si ali po klasični pošti na naslov:
Odjuga, pravičnotrgovinska zadruga, z.b.o.
Metelkova 6
1000 Ljubljana

Kot ponudnik moramo v petih delovnih dneh potrditi, da smo prejeli pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bomo obravnavali, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Prizadevati si moramo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.